REISEMÅL

Denne siden inneholder:
– San Pedro
– Ronda
– Córdoba
– Cádiz
– Castillo de Castellar
– Selwo Aventura/ Selwo Marina Delfinarium, Estepona
– Laguna Village
– Tarifa
– Gibraltar


San Pedro:
San Pedro ligger vest i Estepona, og er et pent sted med mange småbutikker, tapasbarer, og god atmosfære. Det er en typisk spansk by med smale gater, torg og strand. Det holdes markeder jevnlig (hver torsdag). Her er det mulig å kjøpe fersk frukt, klær, solbriller, og mye mer. Hovedplassen i San Pedro har en fin kirke, og er omgitt av blomstrende appelsintrær. Hvis man vil ta seg en sykkeltur/ gåtur, er dette fullt mulig, for det finnes fine sykkelstier langs veiene. San Pedro har en lang og lekker strand.


Ronda:
Ronda ligger på kanten av kløften El Tajo. Hvite hus ligger langs begge sidene av Puente Nuevo, som er en massiv steinbro. Den ble bygget under Martín de Aldehuelas ledelse, og hundrevis av menn jobbet i 42 år for å få den ferdig. Femti av dem omkom underveis. På begge sider av broen finnes det gode restauranter som serverer lokale retter som “morcilla rondena” (pudding av blodpølse og krydder), “Queso de Málaga” (gulaktig geitost i olivenolje) og “Yemas del tajo” (Smakfull dessert). Byen er en av de eldste i Spania, og har en lang historie. På 1900 tallet var det vanlig at reisende stoppet innom Ronda. Stedet var viktig, men mye plaget av banditter som stjal og drepte. Bandittene brukte i lange tider byen som et tilfluktssted. Ronda regnes som tyrefektingens vugge, og har en diger arena. Det anbefales å vurdere værsituasjonen før man reiser til Ronda siden stedet ligger høyt oppe, og varmen fort overstiger det man er vant til. Juli og august temperaturer kan være opp mot 38 ºC.

 


Córdoba:
Córdoba har mange fine kirker, monumenter og museer. La Mequita Catedral er et av de mest kjente arabiske minnesmerkene i verden. Den er utsmykket, og fylt med utallige dekorasjoner. Córdoba ble grunnlagt av romerne rundt 152 f. Kr. og ble erobret av murerne på 700 tallet. Senere ble stedet tatt tilbake av kristne. Córdoba hadde en lengre nedgangsperiode frem til 1900 tallet, men etter dette gikk det bedre. Byen begynte å blomstre gjennom jordbruk, lett industri og turisme. I sterk kontrast til kirkebygg og historiske minnesmerker, har stedet en rekke nye butikker med fine smykker og lamper. Córdoba er kjent for å ha billig sølv, og er man på jakt etter en pen gave, er dette stedet midt i blinken. For en rimelig pris kan man få alt fra armbånd til ringer og øredobber. Langs gatene finnes det en rekke koselige spisesteder med spansk mat, kald iskrem og forfriskende drikke.


Cádiz:
Gamlebyen i Cádiz har en stemningsfull atmosfære, akkurat som blomstertorget i Estepona. Byen er travel, men langt ifra ødelagt av overdreven turisme. Cádiz har en rik historie, og var på 1700 tallet en veldig viktig havn. Gull og sølv fra Amerika ble brukt til å bygge verdifulle bygninger i Cádiz, så denne byen har mange fine turistattraksjoner. En av de mest kjente landemerkene er katedralen. Denne brant ned i 1596, men var rekonstruert i 1776. Katedralen har barokkpreg, og det tok over 100 år å bygge den. Cádiz har lenge vært en viktig del av Spanias historie, og er man interessert i fakta, finnes det mange bøker om dette stedet. “Cádiz fungerte som base for vikingflåter etter 844, da de første toktene til Spania tok til.” (Wikipedia)


Castillo de Castellar:
Castillo de Castellar er verdt et besøk. Her kan du beundre en storslått festning, samt nyte god utsikt. Naturen er storslått, og strekker seg så langt øyet kan se. Gatene bak festningens vegger er smale, og løper på kryss og tvers. Stedet bærer preg av eldre tider, og husveggene er dekket av fargerike blomster. Stedet har en rik historie, og ser man opp mot himmelen vil man skimte ørner som flyr fritt. Disse er det mulig å ta bilde med, og få vite litt fakta om (for et par euro). På området finnes det en liten tapasbar, hvor det er mulig å slå seg ned for å få servert kjølige forfriskninger. Dette er greit å vite når man trenger en pause fra varmen.


Selwo Aventura/ Selwo Marina Delfinarium, Estepona:
Et fint reisemål er selvfølgelig Selwo Aventura, som ligger noen minutter unna leiligheten. Denne dyreparken er stor, og tilbyr mange morsomme aktiviteter. Parken er gjennomført, og det er mye å se. Man kan velge om man vil gå igjennom parken til fots, eller sitte på en guidet bil (-eller en blanding). Selwo Aventura Estepona har flere taubroer man kan krysse hvis man vil det. Det er en morsom opplevelse å klatre over disse, flere meter over bakken. Hadde det ikke vært for denne dyreparken, ville vi som bor i leilighetskomplekset neppe sett like mange ørner og eksotiske fugler på himmelen over solsengene våre. Selwo Marina delfinarium har en rekke delfinshow, og setter fokus på sjødyr som delfiner og seler. For mer info, priser, og lignende, kan man besøke parkens hjemmeside: http://selwo.es/en/plan-your-visit 


Laguna Village:
Laguna Village er et populært sted som består av mer eksklusive butikker samt restauranter. Ligger noen få minutter unna leiligheten i retning Estepona sentrum. Det er mulighet for å leie solsenger ved bassenget/stranda. Det tilbys også spa. Det finnes også en populær bar du kan sitte på hvis du bare vil ta noe å drikke. Det finnes pizzeria, meksikansk restaurant mm. Kart ligger vedlagt i bildegalleriet under.


Tarifa:
Tarifa er et område med jomfruelige strender. Her er det vilt og vakkert. Middelhavet møter Atlanterhavet og du kan se over til Afrika. Første gang vi reiste hit dro vi til Paloma Beach. Vi lurte på hvorfor så mange kom forbi og hadde smurt seg inn med sand fra topp til tå. Senere fikk vi greie på at dette skulle gjøre huden silkemyk. Dette måtte selvfølgelig prøves. Vi knuste stein og blandet inn sand, smurte det inn på hele kroppen og lot det tørke. Utrolig hvor myk huden ble! Spa fra naturens side. Du kjører sydover mot Gibraltar. Pass på at det ikke er mye vind når du reiser (det blåser mye der). Kart ligger vedlagt i bildegalleriet under.


Gibraltar:
Gibraltar ligger helt i Sørvest Europa, og er en kjent britisk koloni. Et besøk hit anbefales. Det finnes muligheter for å få omvisninger på området av en guide, og stdet har en spennende historie. Gibraltar er det eneste stedet i Europa hvor finnes aper (i vill tilstand). Disse er det mulig å hilse på, men du burde være oppmerksom på at de er ganske så flinke til å stikke av med alt fra nøkler til snacksposer. Engelsk er det offisielle språket der, men spansk er også vanlig. Valutaen er Gibraltarsk pund (GIP). Kart ligger vedlagt i bildegalleriet under.


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s